T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / KAVAK - Kavak Halk Eğitimi Merkezi

Yaz Pancarı

YAZI PANCARI

 

 

Kavak ilçemize özgü yemeklerden bir tanesi de Yazı Pancarı´dır. Sebze yemeği seven kişiler tarafından kaçırılmaması gereken bir yemektir. Yapımının kolaylığı, lezzetinin güzelliği nedeniyle Kavaklıların sofrasında sıkça yer almaktadır. Yazı Pancarı yemeği şu şekilde yapılır.

 

 

MALZEMELER:

1 kg yazı pancarı (kuş ekmeği, madımak, kuzu kulağı, teke sakalı, hindiba, çil, vb. pancarlar)

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çorba kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

3 diş sarımsak

 

 

YAPILIŞI:

 

 

1 kilo Pancarlar iyice yıkanır, ince ince kıyılır. Derin bir tencerede kaynayan suya atılır. Kaynar suda süzdürlen pancar sudan alınarak suyu sıkılır ve kenara konur. Derin tencerede tekrar su kaynatılır. Sıkılan pancarlar kaynayan suya atılır. Pancarlar kaynamaya başlayınca içerisine 250 gram çiğ yarma ile sarımsak konulur. Tuzu da atıldıktan sonra, pancar ve yarma tenceredeki su heleme olana kadar kısık ateşte pişirilir.

 

 

Ayrı bir tavada 1 demet ince doğranmış parasa kızgın tereyağında kavrulur. İçerisine pul biber atılarak, tencerede pişirilen pancar ile harmanlanır. İkram ederken yoğurtla beraber sunulur. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2013 - Güncelleme: 05.07.2018 10:25 - Görüntülenme: 2102
  Beğen | 0  kişi beğendi